Blogs Gastronomicament
 • Blog RSS Prova

  - Isabel Maria Mestre
  Coca integral de carabassí, ceba i tonyina

  Ha arribat el bon temps, han arribat els colors i les verdures i fruites de temporada. I han arribat les coques de carabassí de la meva padrina. Ai què bones que són, i què bé que li surten. Jo els hi he donat una volta, no amb la intenció de millorar-les, però si de fer-les una mica més meves, i ara vostres. I també perquè ja sabeu com són elles! Una mica d'aquí una mica d'allà i no em saben dir bé mai què han fet. Però sempre són perfectes.  Aquí la meva versió ràpida i fàcil d'aquesta coca. Ara… [...]

  - Isabel Maria Mestre
  Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

  Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser embafós, no vull enganar a ningú. Això sí, el trosset que et menges, és senzillament deliciós per tots aquells amants de la crema de xocolata i avellanes.  És molt fàcil de fer! No necessites forn, ni olles, res. No porta cap estil de cocció. Simplement s'ha de muntar, i deixar refredar bé dins la nevera, així que la podeu fer… [...]

  - Isabel Maria Mestre
  Challah o pa trenat jueu.

  Sabeu quan feis una recepta i vos ompl d'il·lusió? Aquella que fa molt de temps que la vols fer, i no la fas, i ho vas deixat... Fins que un dia sense gaire meditació decideixes que aquell és el dia. Idò aquest dia era ahir. I com m'ha agradat fer-la! El pa és la meva assignatura pendent, i a més, em sembla un món fascinant. Per això m'he engrescat a començar la meva aventura entre masses i farines amb aquest en concret: és senzill i queda preciós. Èxit assegurat! La recepta és una petita adaptació d'un dels llibres de cuina… [...]

  - Isabel Maria Mestre
  Pasta de fulls amb crema i poma

  És temporada de pomes, n'hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema... Ja és tot un luxe!  Aquesta recepta és un clàssic. La combinació és freqüent i la elaboració no té res molt especial, i en canvi ens dóna un resultat de pastisseria. Si és per regalar-la a algú o per postres d'un sopar, quedareu bé on sigui. I si la intenció és gaudir-la vosaltres mateixos just a casa... Gaudireu un fantàstic moment… [...]

  - Isabel Maria Mestre
  Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

  Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m'he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és una recepta ràpida per un dia que ens ha sortit un (dolç) imprevist.  Aquest pastís el vaig preparar amb na Caterina, un trosset de cel de nina de Sa Pobla, per dur-lo al sopar a la fresca de Binissalem. (Quins fideus de vermar més bons!) Però l'he fet en moltíssimes ocasions, per la seva senzillesa i versatilitat. Nosaltres hi hem… [...]

  - Isabel Maria Mestre
  Mossegada d’escalivada i bacallà fumat

  Temps d'estiu, temps de pebres, albergínies, carabassons. I de síndria, meló, tomàtigues (de tota classe), de figues, de nectarines, melicotons i un llarguíssim etcètera que ens regala la terra d'aquesta estació calorosa. És un gust cuinar. Per la varietat, per les ocasions incomptables de reunions amb amics, i per la tranquil·litat de saber-te amb molt de temps per estar dins la cuina. Per mi que tenir vacances, un bon àpat i millor companyia amb qui compartir-ho, és un pla insuperable. Per tot això, ja era hora de proposar una nova recepta. Es tracta d'una recepta simplicíssima, de productes de temporada, i… [...]

  - Isabel Maria Mestre
  Panades de sípia

  És temps de carxofes, de ceba tendre, s'acosta el temps de xítxeros (o pèsols, o estiragassons, o pitxos...). És temps de que el temps millori ( i millora!). És temps de dejú en divendres. Temps de la jaia 'Corema' i les seves set cames. I amb tot això s'acosta el temps de panades, de rubiols, de crespells... Vaja, que a poc a poc, el Nadal torna Pasqua i el fred, una agradable escalfor.   Per tot això, aquest cap de setmana, no he pogut evitar preparar amb ma mare aquestes panades de sípia. Són diferents a les de carn, però… [...]

  - Isabel Maria Mestre
  Pastís Ferrero ® o Huesito ®

  Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m'ho estic inventant. Es tracta d'un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que té només tres ingredients, que podeu preparar amb els més petits de la casa, i a més, sempre agrada. Necessitareu només una mica de paciència i delicadesa, perquè quedi curiós. (Però entre nosaltres: si no queda curiós, és boníssim igual!) La primera vegada que el vaig tastar, va ser gràcies a na Joana. Ella n'estava preparant un, i me'n va… [...]

  - Isabel Maria Mestre
  Coquetes de patata

  Imagina-vos l'escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofà, amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l'estona. Què? No vos fa ganes que això sigui així el pròxim diumenge? I perquè no dimarts, o dimecres, o qualsevol altre dia; i es que no és necessari cap motiu ni un per gaudir d'una estona tan dolça. Aquesta recepta, típica de Nadal, és la que fa la meva padrina. En fa moltes i les reparteix entre la família. Estem tots… [...]

  - Isabel Maria Mestre
  Coquetes americanes o ‘pancakes’

  O bé, també, són ben conegudes com 'tortitas'. El de menys és el nom. El que més ens importa és el gust i les ganes que fa aixecar-se i trobar-se un plat de pancakes a sobre la taula. Diguem que d'una manera o d'una altre, fa el dia especial, no trobau? O bé us podeu aixecar i fer-los junts: jo us assegur un matí ben entretingut i divertit i a sobre amb un final feliç.  N'hi ha com sempre moltes receptes, amb llet agre, amb espurnes de xocolata, amb més sucre, amb menys... Però jo vos convid a tastar aquesta.… [...]

Hola, món!

Publicat dia 25 març 2013 General

Us donem la benvinguda al WordPress. Aquesta és la vostra primera entrada. Editeu-la o suprimiu-la, i després comenceu a publicar!

Comenta