title = Sembla que hem començat l’any amb virus que es passegen pertot arreu, així que és un bon moment per recordar que menjar fruita i verdura, a més d’ajudar-nos a equilibrar la dieta, reforça el sistema immunitari. Us sona allò de “que els aliments siguin la vostra medicina...”? Segurament ja sabeu que es recomana consumir 3 racions de fruita i 2 de verdura al dia (ara diuen que si són més, encara millor, i segurament és cert). Sí, ho heu llegit bé: hauríem de menjar verdura cada dia... i més d’un cop al dia! Si no hi ha problemes digestius que ho impedeixin, val la pena que una de les racions de verdura que consumim sigui crua; d’aquesta manera podrem aprofitar al màxim les vitamines i minerals que ens ajudaran a prevenir grips i refredats. Verdura crua de temporada, ecològica i ben condimentada Ara a l’hivern, per evitar que la verdura crua produeixi sensació de fred (especialment si sou persones molt fredoliques) o que resulti difícil de digerir, és molt recomanable afegir algunes espècies o condiments: el gingebre, l’all, la canyella, el comí, la farigola, etc. ens ajudaran a digerir millor i a compensar la fredor de la verdura crua. També és important que les verdures que consumim siguin de temporada i, si és possible, ecològiques. Aquestes, com que són les que suporten les inclemències del temps d’hivern, són les que ens ajudaran a mantenir-nos en forma per evitar o superar virus i refredats. El que jo acostum a recomanar és que aquesta verdura crua es mengi a l’hora de dinar, perquè la podrem digerir millor que si la menjam abans d’anar al llit. Les preparacions tipus cremes o sopes de verdura les podem reservar per al vespre: ben calentetes, ens ajuden a relaxar-nos i a dormir millor Més enllà de les amanides... Una de les maneres que ens venen abans al cap si pensam en com menjar la verdura sense coure és en forma d’amanida, però també la podem presentar d’altres maneres:
- verdura tallada a tires (tipus crudités) per a hummus, guacamole, etc. Podem fer tires d’api, pastanaga, rave, fonoll, ceba...
- en forma de carpaccio: de carxofes, de fonoll, de bolets...
- en forma de germinats, per afegir a entrepans, amanides, cremes...
- fulles d’escarola, ruca, rave, canonges, espinacs, etc. en entrepans, torrades...
- liquats o batuts de verdura i fruita (poma, api i espinacs; taronja i pastanaga; alvocat, poma i llimona...)
Amanida d’escarola, api, magrana i taronja
Ingredients:- escarola
- troncs d’api amb les fulles
- magrana
- taronja
- Per amanir: oli de sèsam, gingebre fresc ratllat o en pols, salsa de soja

Salut al plat... i bon any!
WP_Post Object ( [ID] => 270 [post_author] => 39 [post_date] => 2018-01-17 21:03:26 [post_date_gmt] => 2018-01-17 21:03:26 [post_content] => Sembla que hem començat l’any amb virus que es passegen pertot arreu, així que és un bon moment per recordar que menjar fruita i verdura, a més d’ajudar-nos a equilibrar la dieta, reforça el sistema immunitari. Us sona allò de “que els aliments siguin la vostra medicina...”? Segurament ja sabeu que es recomana consumir 3 racions de fruita i 2 de verdura al dia (ara diuen que si són més, encara millor, i segurament és cert). Sí, ho heu llegit bé: hauríem de menjar verdura cada dia... i més d’un cop al dia! Si no hi ha problemes digestius que ho impedeixin, val la pena que una de les racions de verdura que consumim sigui crua; d’aquesta manera podrem aprofitar al màxim les vitamines i minerals que ens ajudaran a prevenir grips i refredats. Verdura crua de temporada, ecològica i ben condimentada Ara a l’hivern, per evitar que la verdura crua produeixi sensació de fred (especialment si sou persones molt fredoliques) o que resulti difícil de digerir, és molt recomanable afegir algunes espècies o condiments: el gingebre, l’all, la canyella, el comí, la farigola, etc. ens ajudaran a digerir millor i a compensar la fredor de la verdura crua. També és important que les verdures que consumim siguin de temporada i, si és possible, ecològiques. Aquestes, com que són les que suporten les inclemències del temps d’hivern, són les que ens ajudaran a mantenir-nos en forma per evitar o superar virus i refredats. El que jo acostum a recomanar és que aquesta verdura crua es mengi a l’hora de dinar, perquè la podrem digerir millor que si la menjam abans d’anar al llit. Les preparacions tipus cremes o sopes de verdura les podem reservar per al vespre: ben calentetes, ens ajuden a relaxar-nos i a dormir millor Més enllà de les amanides... Una de les maneres que ens venen abans al cap si pensam en com menjar la verdura sense coure és en forma d’amanida, però també la podem presentar d’altres maneres:
- verdura tallada a tires (tipus crudités) per a hummus, guacamole, etc. Podem fer tires d’api, pastanaga, rave, fonoll, ceba...
- en forma de carpaccio: de carxofes, de fonoll, de bolets...
- en forma de germinats, per afegir a entrepans, amanides, cremes...
- fulles d’escarola, ruca, rave, canonges, espinacs, etc. en entrepans, torrades...
- liquats o batuts de verdura i fruita (poma, api i espinacs; taronja i pastanaga; alvocat, poma i llimona...)
Amanida d’escarola, api, magrana i taronja
Ingredients:- escarola
- troncs d’api amb les fulles
- magrana
- taronja
- Per amanir: oli de sèsam, gingebre fresc ratllat o en pols, salsa de soja

Salut al plat... i bon any!
[post_title] => Cuina d'hivern: verdura crua de temporada ben condimentada [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => open [ping_status] => open [post_password] => [post_name] => cuina-dhivern-verdura-crua-de-temporada-ben-condimentada [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-01-17 21:03:26 [post_modified_gmt] => 2018-01-17 21:03:26 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://blogs.gastronomicament.cat/salutalplat/?p=270 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) title = Cuina de tardor. Crema de carabassa amb moniato i rossinyolstitle = Amb la tardor arriba el moment de reforçar el sistema immunitari i nodrir-nos bé per preparar l’organisme per al fred de l’hivern. Entre els aliments de temporada tenim una hortalissa que és una gran aliada de la nostra salut: la carabassa. Per què és tan bona la carabassa?
- És beneficiosa per a la vista, perquè conté betacarotens que protegeixen de les cataractes i milloren la visió nocturna.
- També conté vitamina C i E, per la qual cosa es considera un potent antioxidant i ajuda en la prevenció contra el càncer.
- A més, les vitamines que conté ens ajuden a mantenir la pell en bon estat i a protegir les mucoses.
- Té propietats diürètiques i laxants i es digereix molt fàcilment, per això és un dels primers aliments que es poden introduir en l’alimentació dels infants.
- Es pot fer crua (tallada ben prima o a tires) en amanides.
- És bona al forn, al vapor, fregida... com si fossin patates.
- Per fer pastissos dolços o salats, bunyols...
- Es pot saltejar barrejada amb altres verdures, llegums o cereals.
- I també és un ingredient excel·lent per fer estofats, sopes, purés...
- Ceba
- Carabassa
- Moniato
- Llorer
- Aigua
- Oli d’oliva verge
- Sal i pebre bo (negre)
- Rossinyols
- All i julivert


WP_Post Object ( [ID] => 265 [post_author] => 39 [post_date] => 2017-10-25 17:20:08 [post_date_gmt] => 2017-10-25 17:20:08 [post_content] => Amb la tardor arriba el moment de reforçar el sistema immunitari i nodrir-nos bé per preparar l’organisme per al fred de l’hivern. Entre els aliments de temporada tenim una hortalissa que és una gran aliada de la nostra salut: la carabassa. Per què és tan bona la carabassa?
- És beneficiosa per a la vista, perquè conté betacarotens que protegeixen de les cataractes i milloren la visió nocturna.
- També conté vitamina C i E, per la qual cosa es considera un potent antioxidant i ajuda en la prevenció contra el càncer.
- A més, les vitamines que conté ens ajuden a mantenir la pell en bon estat i a protegir les mucoses.
- Té propietats diürètiques i laxants i es digereix molt fàcilment, per això és un dels primers aliments que es poden introduir en l’alimentació dels infants.
- Es pot fer crua (tallada ben prima o a tires) en amanides.
- És bona al forn, al vapor, fregida... com si fossin patates.
- Per fer pastissos dolços o salats, bunyols...
- Es pot saltejar barrejada amb altres verdures, llegums o cereals.
- I també és un ingredient excel·lent per fer estofats, sopes, purés...
- Ceba
- Carabassa
- Moniato
- Llorer
- Aigua
- Oli d’oliva verge
- Sal i pebre bo (negre)
- Rossinyols
- All i julivert


title =




WP_Post Object ( [ID] => 6254 [post_author] => 22 [post_date] => 2017-03-31 12:34:16 [post_date_gmt] => 2017-03-31 10:34:16 [post_content] =>



